כתבו עלינו בעיתון

חצר לא שגרתית

לא תאמינו מה עשו ממיכלי דלק ישנים של תחנת הרכבת בירושלים!!!! בהשראה ובכישרון יוצאים מן הכלל, הפך מקום זנוח למסעדה מדהימה עם אוכל גורמה וכשר. מוטי, השף של מסעדת 'החצר', הוכיח שגרומה וכשר אכן הולכים יחד. הכי גורמה, הכי מעניין ולא שגרתי, טעים שזה גובל בפשע כי קשה להפסיק...

לאכול בחצר זו חוויה. אף שלהגיע לשם אין זו משימה פשוטה, המסעדה הייתה כמעט מלאה באמצע השבוע. לירושלמים זה מוכר כמתחם הרכבת.

בדרך בית לחם 7 יש כניסה לאיזו חצר. כיוון שיש שם מבנה קטן לשימור, העירייה לא מאשרת לשים שלט אבל איך שגלגלי המכונית חוצים פסי רכבת, מיד תפנו שמאלה לכניסה מאד לא מרשימה לחצר. אם החמצתם והגעתם לתחנת דלק משמאלכם, פנו פניית פרסה ואחרי התחנה, כשלושים מטר, הפנייה לחצר בצד ימין. המשיכו הלאה בחצר הענקית, ופנו שמאלה ואז תתגלה "החצר", מסעדה שאסור להחמיץ.

המסעדה קיימת כבר שנתיים וחצי ושמה הולך לפניה. היא מעוצבת בסגנון מודרני וחמים עם שני מפלסים, בר קטן ומטבח פתוח. בנוסף, יש למסעדה גן אירועים רחב ידיים שיכול לארח כ-300 איש. בשעות הצהריים ניתן לערוך במסעדה עצמה אירועים קטנים עד 100 איש - אופציה נהדרת לחגיגת בר/בת מצווה, לאחר הביקור בכותל. זה ייזכר כחוויה מרוממת את הנפש.

בימי שישי בצהריים נערכת במסעדה קבלת שבת הנקראת 'בואי כלה', במסגרתה מוצעת ארוחת טעימות של תבשילים שונים.

ולעניין האוכל: מסעדת 'החצר' מתמחה בבשרים על הגריל, תבשילי קדירה ודגים. בראש המסעדה והמטבח עומד השף מוטי אוחנה - בוגר בית הספר הגבוה לבישול 'קורדון בלו' ובעל 16 שנות ניסיון בתחום הגסטרונומיה בארץ ובחו"ל.

ובכן בהתחלה הביאו צלחות קטנות עם מבחר צבעוני של סלטי הבית, שהוגש עם לחם מרוקאי אותנטי.
אחר כך הגישו סלט אנדיב – עלי רוקט, אגסים ואגיוזי ברס. טעים להפליא.

סאשימי מוסר ים – נתחי מוסר ים טרי עם קלמנטינה שומר וכוסברה. שילוב טעמים מנצח של מתקתק וחמצמץ, לחי של לוקוס בוויניגרד אסיאתי – עם רטבים שקשה לתאר. חגיגה לחיך, לחי בקר עם ארטישוק ירושלמי וירקות שורש מוקפצים בשומן אווז וביין אדום – בשר אמנם קצת שמן אבל רך, מיוחד וטעים מאד, כבד אווז וריבת עגבניות שרי. שילוב מדהים, שקדי עגל צרובים על גריל פחמים בליווי ארטישוק ירושלמי צלוי, אספרגוס ולימון. אגב, לארטישוק ירושלמי אין למעשה כל קשר עם ירושלים או עם ארטישוק ושמו העברי התקני הוא חמנית הפקעות. כאשר התגלה הצמח לראשונה , נקרא Girasole ומכאן שובש השם ל-Jerusalem. ארטישוק ירושלמי הוא זן של חמניה. חמניה או ארטישוק, הטעם, נפלא!

וההפתעה של המסעדה הכשרה במנות האחרונות. אין בעיה גדולה להכין מנות אחרונות טעימות כשאפשר להשתמש בשמנת. אבל החכמה לשמור על כשרות וגם לקבל קינוחים מפתיעים כמו: גלידת וניל עם דבש ענבים, טחינה גולמית, סיבי חלבה ופיסטוק , וטריו פנקוטה: פיסטוק, חלבה וטרופי. חגיגה.

לכל השואלים את עצמם איך מקבלים כל כך הרבה מנות: יש בחצר ארוחת טעימות. ואז אין צורך להתלבט יותר מדי. פשוט מזמינים ארוחת טעימות ומקבלים טעימות מהרבה מנות וזה במחיר 170 ₪ לאדם.

האווירה במסעדה חמה, ביתית ונעימה. הקהל מגוון אבל בעיקר רואים אנשים אניני טעם שכבר היו כאן ויודעים בדיוק מה רוצים. השירות במקום אדיב וקשוב. גם מסבירים מה מקבלים וגם מקשיבים להעדפות הסועדים ומציעים בהתאם.

הביקור במסעדת החצר, בהחלט חגיגה לחך. היא איננה מסעדה זולה. אבל נותנת תמורה הולמת לכסף.

החצר
דרך בית לחם 7, ירושלים
טלפון: 02-6719922
פקס: 02-6749499

לצפייה בכתבה המקורית לחץ כאן



חנה דרורי קשי
עלונדון, 06/09/2015